we.don't.need.no.education.

Kom hem klockan 7 från skolan. Satt på bussen hem i 1,5 timme. Mina underbara roomies var och handlade mat. Jag hade börjat svälta. Denna dagen har varit alldeles för lång ..

Sista midterm idag. Gick inte alls bra. Tror att jag gissade på alla frågor förutom den sista, som var en bonus-fråga. Efter att läraren gick ut så började lärarens assistenter att prata på turkiska och hjälpte eleverna med vissa frågor. Jag lämnade klassrummet först. På en av mina kurser så är jag den enda internationella studenten. På lektionen så pratar lärarna alltid engelska, förutom när de ska förklara något som eleverna inte förstår på engelska. Så fort läraren ger oss rast så börjar alla prata turkiska istället, inklusive läraren. Oftast sitter jag där och stirrar ner i mina böcker eller försöker att hitta något i min väska att underhålla mig med. De flesta gångerna så har jag inte hittat något, utan har suttit där som en idiot och lyssnat och försökt förstå ett språk som fortfarande är väldigt krångligt. På dessa två månader så har jag inte lyckats lära mig så pass mycket att jag ska följa en konversation och förstå den. Men, det blir väl bättre. Innan jag åker hem så kan jag säkert mer turkiska än svenska :)

Under min terrorist-lektion så hade vi en livlig diskussion om Al-Qaeda/USA. Jag tyckte synd om mina amerikanska vänner som varje lektion får sitta där och lyssna på elever som trycker ner dem. De trycker inte ner den Amerikanska regeringen utan de trycker ner folket. "De är oallmänbildade, lever i sin egna bubbla, krossar allt som kommer i dess väg". Till viss del förstår jag dem och håller med på många punkter. Jag stödjer inte USAs regering och jag stödjer inte deras aktioner, men jag skulle aldrig gå runt och säga att jag är anti-amerika som folk. Att säga att 300-nått miljoner människor är dumma i huvudet och lever i sin egen bubbla. Det om något är oallmänbildat.

En annan diskussion var att de gärna inte ville bli förväxlade med araber. Eleverna i klassen sa att det är arabernas fel att Islam associeras med våld. Jag ville skaka om dem lite och få de att inse att de fortfarande generaliserar, för, för oss oallmänbildade i "Väst" så är araber och turkar precis samma sak. Precis som man generaliserar Väst i Turkiet, så generaliseras araber och turkar i Väst. Så vad sägs om att börja förändra vår egen syn först? Vad sägs som att sluta tycka om andra och istället läsa på? Kanske prata med någon från de länder som man har fördomar mot? Man hade nog då snabbt ändrat uppfattning ..
Brain getting bigger

come and get me

Sista tenta idag och sista arbete att lämna in. Kan inte riktigt skryta med det arbetet jag skrivit, måste vara ett av de sämsta jag någonsin kommer lämna in. Men bättre nått, än inget, eller hur? Sista dagen i skolan för mig idag. Önska att jag kunde flyga hem ikväll istället. Men ska passa på att vila ut mig ikväll och imorgon innan hemfärd. För hemma lär det bli kaos!

Jag och Fia gick nästan loss på en kille igår som ville betala oss för att skriva hans arbete. En väldigt trevlig kille som inte vanligtvis skryter med sina pengar, men igår sopade han undan den trevligheten. Jag försöker att förstå mentaliteten hos rika ungdomar, men det verkar vara omöjligt. Jag är riktigt trött på dem. Jag är riktigt trött på att se dem behandla lärare och andra elever som skit bara för att de kan. Och lärarna kan inte göra något för att deras pappor är någon i Turkiet. Rich kids, rich kids ..
me and Fia is waiting for you

räknaaar!

Jag kommer hem på fredag. Kommer vara väldigt konstigt att komma på besök hemma. Förutom att jag ska få träffa folk så är det inget med Malmö som lockar mig. Eller okej, det kommer bli skönt att inte bli stirrad på hela tiden oxå. Och det kommer bli skönt att kunna ha shorts utan att folk tappar ögonen. Fast det är nog för kallt hemma för shorts, så den lyxen kommer jag inte få. Har jag tur kanske jag kan använda ballerinaskor och vårjacka?

4 dagar kvar i skolan, 1 tenta och ett arbete att lämna in. Sen är jag klar för denna termin. Sen att det väntar kaos-mycket att göra nästa termin, pratar vi inte om. Jag försöker förneka mina två stora arbeten som jag ska lämna in i maj. Jag försöker låtsas som om det inte kommer hända. Eller att jag kommer vakna en dag, och någon har skrivit dem åt mig. Eller så kommer jag vakna i verkligheten och inse att jag har 2 dagar till inlämning. Sen tiden, den sorgen.

Nu ska jag plugga, tjingeling. Ses snart!

they.say.it's.gonna.rain

Okej två tentor fixade denna veckan, har en kvar idag. Skulle plugga igår men var så slut när jag kom hem. Jag kände hur mitt huvud höll på att expandera. Jag är rädd. Tänk om mitt huvud bara fortsätter att växa och växa i takt med att jag blir smartare och smartare? Haha, kommer inte komma genom dörren snart. Så alla där hemma, see upp! Så istället för att plugga så gick vi ut o åt mat. Jag har hittat vissa favoritmatställen här, men börjat tröttna nu. Jag ska alltid överdriva, äta på samma ställe 4 gånger i veckan tills det kommer ut genom öronen. Igår blev det pide med spenat, vilket är tunnt bröd med spenat och ägg som bakas i ugnen. Ser ut som pizza typ. Men tror jag är klar med spenatpide nu. Det var inte alls lika gott igår och varken jag eller Fia mådde så gott efter den.

De har sagt att det ska vara lite regnigt här idag, så jag tror att jag stannar hemma och sover bort hela dan. Har jag tur så vaknar jag någongång i juni på en varm och skön strand och blir matad med vindruvor.
Tjingeling!
Alla säger att vi liknar varandra. Jag ser det inte

white girl going brown

Har varit i skolan och solat och pluggat hela kvällen. Jag är helt slut. Sluuuuut!! Håll ut Naida!!!! Snaaart så är det looov!! Dock känns det som om hela denna tid här är en låång semester. Sorry guyyss!!

Sniper-targets

Jag och Fia envisades igår med att sitta i en park mitt i stan på en filt och sola lite. Folk här förstår inte varför vi är så solgalna. SÅ fort solen tittar fram tittar vi och fram och försöker fånga solen. Vi fick mycket hemska blickar och även lite svordomar efter oss. Vi var rätt utsatta och omringade av hus och lätta måltavlor för snipershots. Vi tittade runt axeln hela tiden så att inte en bil skulle komma och köra oss över haha. Tydligen så är det inte okej att sätta sig i en park och sola lite. Min åsikt är mer att de borde slappna av lite. Vad spelar det för roll för dig om jag ligger i en park och läser en bok? Det var inte så att vi låg helt näck och solade!! Men tydligen så är det inte okej att göra så. Men det bryr jag mig inte om. För snart är jag hemma i kalla Sverige och då kommer jag ångra att jag inte tog vara på det underbara vädret här.

Sen förstår jag att de inte förstår oss. Jag menar, vi bor i Sverige där solen tittar fram 5 dagar om året. Resten av året vill man hänga sig. Så det är självklart att vi älskar sol och värme och vi associerar det med semester. För folk som bor här, och som har varmt 9 månader om året, associerar inte alls värme med semester, utan som en plåga. Och de förstår inte oss och vi förstår inte dem. Men vi lovar att försöka.

Idag har jag mitt första midterm exam. Imorgon mitt andra och på torsdag mitt tredje. Konstigt att jag var mer nervös förra veckan än denna. Hoppas att det ska gå bra. Jag kommer hem om 10 dagar woow!
Jag och Fia i Safranbolu

God morgon!

Jag och Fia ska snart ut och sätta oss i parken o läsa lite till tentan imorgon. Shorts o linne låter bra va?

Sunshine Ankara!

Vi har haft riktigt trevlig helg. Man märken att humöret går upp när solen tittar fram. Igår var vi bjudna på födelsedag hos en kille som varit här sen förra terminen. Han lagade thai-mat till oss. Väldigt gott. Finns några thai-restauranger här och sushiställen men det känns konstigt. Det roligaste var att han hade köpt fläskkött, vilket är näst intill omöjligt i Turkiet. Och många blev väldigt glada. Men det är väl så, att det man inte kan ha, vill man ha extra mycket. Jag äcklades mest, eller äcklas mest av de mesta kött här. Men det är nog bara jag.

Idag var vi och spelade paint-ball. Vi var kanske 25 st på plan och mitt team vann alla 5 rundor. Jag lyckades utan att bli skjuten en enda gång. Jag och Fia var swedish force hahaha alla var rädda:)

Blev inte så mycket plugg i helgen som jag tänkte. Men det är helt omöjligt att plugga när vädret ute är så fint. Man känner att man inte vill missa en enda solstråle. För snart så är man hemma och då kommer man ångra sig. Så imorgon efter lunch så ska vi sitta ute i parken och plugga lite.
Lite bilder från veckan :)

Warriooorrs!!

Grattis på födelsedagen mamma !!

et ni vad jag har gjort idag? Jag har pluggat ikapp lite eftersom det inte blev så mycket plugg under skoldagarna. Så nu känner jag mig duktig. Karim messade innan och berättade att han är hemma hos mina föräldrar och blir bjuden på lasagne. Du borde tacka mig istället för att strö salt i såret, KARIM!!
Ska ut och fika med tjejerna snart. Blir dock inget kaffe. Vi vet ju hur det gick sist. Imorgon så ska vi på födelsedagsfest och på söndag är det paint-ball!! Och plugg såklart ..
Förresten så fyller mamma år idag. Jag önskar att jag kunde vara hemma nu med familjen och fira lite. Men snart kommer jag. Jag får fira med att ladda upp massa bilder på min underbara mamma =) Och resten av familjen så klart!

schools out for summer

Jag har haft en effektiv morgon här hemma. Tjejerna traskade iväg till lektion imorse medan jag gick en promenad i solen. Klättrade upp för världens brantaste backe. Insåg att jag inte har lika grym kondis som hemma. Hatade mitt liv lite, men fortsatte att klättra. Sen kom nedförsbacken och livet kändes genast lättare. Flög ner. Har första lektionen 13.40 så suttit här hemma och gjort min turkiska läxa. Frågar mig själv varje gång varför jag valde att lära mig detta omöjliga språk. Grammatiken är kaos. Finns regler för exakt allt. Jag förstår inte hur de kan prata språket? Det är som en virvel som aldrig tar slut. Sen finns det tiden när jag uppskattar att jag kan vissa ord. Utan turkiska så hade jag inte klarat mig här. Engelskspråkiga är en stor minoritet här.
sak som jag uppskattar mycket med Malmö Högskola är att lektionerna inte är obligatoriska. Man kan gå när man känner för det. Tycker man att något i litteraturen är svårt så går man till lektionen för att lyssna på föreläsningen och kanske ställa någon fråga. Tycker man att litteraturen är enkel, så behöver man inte gå dit. Läraren kommer ändå att prata om saker man redan kan. Den tiden som jag inte är i skolan kan jag lägga upp hur jag vill och plugga när jag känner för det. På Bilkent så är lektionerna obligatoriska. Läraren pratar oftast om saker som man redan läst och man sitter där och antecknar saker som man redan antecknat. Vissa lektioner hade jag ändå gått på eftersom litteraturen är väldigt svår, men andra lektioner är helt onödiga. Jag har en lärare som under tre lektionstimmar gick igenom Treaty of Lausanne. Det är ett dokument på 1 sida som är påskrivet av Turkiet och Armenien 1923. Bara en riktig idiot behöver tre timmars genomgång på en sån sak. Läraren läser texten innantill, precis som om vi inte har egna ögon att läsa den. Men för att vara ärlig, vissa av eleverna här är riktigt blåsta. Så det är kanske inte så konstigt?

Blir en sambabild visstttt!!

Sleepless in Ankara

Har vridit och vänt mig i sängen i flera timmar. Blev alldeles för mycket kaffe idag. Man får visst lära sig den tuffa vägen här i livet.

taking.care.of.precious.things.

Jag trivs väldigt bra i Turkiet. Jag trivs väldigt bra på skolan. Jag trivs väldigt bra med mina rumskamrater och med alla nya människor jag träffat. Jag trivs väldigt bra med mig själv. Dock så känner jag att jag tappat motivationen. Det har inte alls känts bra denna veckan och förra veckan. Jag har ingen ork att ta tag i saker och jag känner inte för att gå till skolan. Jag känner bara för att slappa och sova och inte göra någonting. Jag tror att det är hemlängtan som börjar visa sig nu. Jag vet att de sa att först så kom smekmånad-fasen där man tyckte att resan var roligt och alla nya upplevelser var wow. Efter det kom fasen när man stör sig på allting och man bara vill ha det trygga tillbaka. Jag känner mig där nu. Jag känner mig omotiverad till att tänka på något. Jag vet att även det kommer släppa. Och jag hälsar på hemma om 2,5 vecka. Då ska jag fylla på med nya krafter och nytt liv. Jag behöver träffa de personer hemma som står mig nära. Det har blivit alldeles för mycket av allting här. För mycket av förändring under så kort tid. Kroppen och hjärnan har inte funnit anpassa sig. Just nu räknar jag dagar tills jag kommer hem.

Grattis på födelsedagen Mona!

Idag fyller en underbar tjej 23 år. Hon är den vän jag haft längst och som alltid funnits där. Även om vi inte alltid haft mycket kontakt, så har hon alltid funnits där när det behövts som mest. Och vi har gått igenom så mycket tillsammans. Genom bra och dåliga stunder har vi alltid hållit ihop. Jag har aldrig tvivlat på vår vänskap och jag tror att vi alltid kommer ha ett band som håller oss ihop. I looove youu!!

Okey, alla bilder är kanske inte lika smickrande, men hon är en av de vackraste tjejerna!

chillin n killin

Jag har äntligen bokat biljetter. Bokat tur-retur för Amela men bara enkel för mig. Blev massa problem med betalningen. Varje gång jag tryckte på betala så kom jag till "sidan-kan-inte-visas" så det kändes som om de drog av pengar från mitt kort varje gång. Som tur så gjorde dem inte det.
Jag och Fia har pluggat lite här hemma och gjorde paus för lunch. Så omotiverad till att plugga. Vet inte hur jag ska plugga till dessa tentor. Har bara skrivit hemtentor på Mah, och här ska jag skriva tenta under lektionen. Vi får se hur det går. Det är i alla fall skönt att skippa skolan idag. Och regnar gör det oxå, vilket gör det till en perfekt dag att stanna hemma och sega. Ska dock få med Sveta och Fia på promenad senare ikväll. Myrorna kryper i brallan annars.
Sommar 2008

Safranbolu

Hejhej! I lördags så var vi på daytrip i Safranbolu vilket ligger ca 3h från Ankara. Det var vi tjejerna och ett till par från Irland. Staden ligger på UNESCOs lista över historiska bevarade städer och har massa hus från Ottomanska riket. Det finns även museum och gamla hus som man kunde gå in i och titta för att se hur folket levde. Det var dock roligare att gå runt på gatorna och shoppa lite. Sitta i solen och dricka kaffe och njuta.
Jag har bokar flyg hem 2:a april. Håller nu på att hitta flyg till Turkiet igen annars så kommer jag fastna hemma. Tror att jag åker till Ankara 11:e april och tillbaka till Malmö 3:e juni. Amela ska nog oxå följa med till Turkiet i april och Samah kommer oxå och hälsar på. Blir fullt hus här hemma :) Sen så vill Sveta och Mary komma till Sverige efter skolan och stanna hos oss lite. Jag och Fia måste planera när vi ska till California och hälsa på dem. Och sen Libanon i sommar, och Syrien och Jordanien. Aaah!
Eftersom det regnar i Ankara idag så är det pluggdag idag. Vi var ute imorse och åt frukost och sen hem och städa huset. Var saker överallt och köket var kaos. Nu är det skinande rent och vi kan andas utan att få ludd i näsan.
Lite bilder från veckan:
Crow Onsdag
Shopping & glass


Okej, det regnar lite ibland oxå


Safranbolu mars 2010Mohahaha

Igår sprack Fias jeans så vi tog saken i våra händer och gav oss ut efter ett par nya. Vi insåg dock inte problemet förrens efter nån timme. De flesta turkiska tjejer är korta, runt min längd och upp till 1.65, 1.70 max. Och jeansen är anpassade efter dem. Så Fia kanske får gå naken nu! MOhaha

summerfeeling

Idag så insåg jag att jag komma att få underkänt i alla mina ämnen. Vi satt i stan och drack kaffe på uteserveringen. Det kändes som riktigt sommar. Ni vet att bara kunna sitta ute på kvällen och ta det lugnt och titta på folk som passerar. Att känna hur vinden blåser lätt i håret. Att inte bry sig om att man ska upp tidigt imorgon. Att bara sitta och njuta av litet!
Pratade även med tjejerna om att det kommer bli konstigt att lämna Ankara och flytta hem. Tiden går så snabbt här. Vi har blivit som en liten familj här hemma. Man kommer så nära folk man bor med. Kanske de vill flytta hem till mig sen?

the beauty of being me

Jag älskar ju att glädjas åt andras misär. Speciellt idag när det ska vara 21 grader i Ankara. Hello Sun, here I come.
Hoppas ni där hemma tagit på er extra tjocka jackor och raggsockor. Är orolig för er. Frys inte fast!

good guys gone bad

Jag och Sveta lämnade puben rätt tidigt igår och valde sängen hemma framför drinken i baren haha. Sofia och Mary stannade iaf, så vi fick alla saftiga detaljer ändå. Fram tills igår så har jag ansett att turkiska killar är väldigt fredfulla och inte bråkar. Jag har inte ens sett någon höja rösten mot någon annan. Till och med när bilar krockar så är dem helt lugna, går ut, byter några ord, och sen in i bilen. Det verkade som om jag kommit till det lugnaste landet.
Hörde dock igår att en kompis till oss hamnade i bråk efter att vi gått. Killen som han bråkade med hade en pistol på sig. Och tydligen är det vanligt att folk går runt med pistoler i Turkiet och har yxor hemma. För mig är detta inte verklighet. Jag vill inte veta det. Jag vill inte vara närvarande när någon skadas eller dödas. Jag är glad att jag var i min trygga säng istället.

Idag ska jag bara ta det lugnt och njuta av att vara fri från skolan. Jag, Fia och Sveta ska gå lite i stan. Fia behöver nya jeans. Jag vill nog oxå shoppa lite. Jag har inte haft denna kli-i-fingrarna-känslan på länge. Sett massa snygga vår- och sommarkläder. Ni vet, här är det ju redan runt 20 grader så, det är dags!

Imorgon väntar helvetes-lektionen på mig. Oftast är jag orolig hela veckan på grund av fredagen. Det är mitt eget fel för att ha valt en kurs på högre nivå. Jag kan inte ändra mig nu så det är bara att försöka hålla sig ovanför ytan. Förra veckan så slängde läraren ut oss från lektionen för att vi inte kunde svara på hans fråga. Undra vad som händer imorgon. Han kanske börjar piska oss?


Exchange Ankara

Ikväll så ska vi förbi puben en sväng. Vanligtvis så är det utbytesstudenter från Bilkent som träffas där varje onsdag, men idag så är alla utbytesstudenter från Ankara inbjudna. Ska bli skoj att träffa på lite nya människor. Och gamla. Har inte tröttnat på dem ännu. Jag är även ledig från skolan imorgon så ska försöka sova ut lite. Känns som at jag sover mycket, men ändå alltid är trött. Jag tror att det har att göra med att skolan är så krävande. Inte själva undervisningen i sig, men faktum att man måste ta sig dit och ta sig hem. Bussen är varm och man blir helt kletig och sömnig. Sen kommer man ut ur bussen och känner hur kroppen bara drar sig mot sängen. Trodde inte att det skulle vara så krävande att plugga. Skola ska ju vara kul! Och man hör alla gamlingar som säger att universitetstiden var den bästa tiden i deras liv. Haha vilket liv? Jag måste plugga extra hårt idag för att unna mig 15 min extra sömn imorgon.

Vi planerar även på att åka på någon dagsresa innan spring-break. Kanske på lördag? Istanbul sparar jag till efter lovet och så även med Antalya. Izmir hade dock oxå varit skoj att besöka. Får slå några flugor i en smäll.

Jag ser verkligen fram att komma hem över lovet. Så om 3 veckor är jag hemma. Även om jag är omringad av underbara människor här och har roligt, så saknar jag folket hemma. Vissa grejer kan man inte bara återskapa.

Bilder från veckan som gått


hey sunday

Vi såg en hund bli påkörd idag. Jag kan inte släppa det. Den ylade och skrek. Personen som körde på den stannade inte, utan bara körde iväg. Vi såg hur hunden försökte släpa sig bort från vägen. Och skriket. Ryser i hela kroppen. Bakbenen var helt förlamade och den släpade sig med frambenen. Och ägarna försökte stoppa taxi-bilar för att få hunden till sjukhuset men taxi chafförerna vägrade köra hunden. Ögonen tårades på alla som var där. Och hunden bara skrek.
Jag blev väldigt sur på ägarna. Det var en stor park, men de valde att leka med sina hundar vid den stora vägen. Jag undrar hur människor tänker ibland. Jag undrar om de tänker över huvud taget. Jag funderade på alla de människor som förlorat någon. Som sett personerna tyna bort. Jag tänker på den lilla pojken vars hund det var. Hur han föll ihop när hunden blev påkörd. Hur han skrek på taxichaffören som vägrade ta med hunden. Hur han höll sig för magen som om det var han som blev påkörd. Och skriken.

Grattis på födelsedagen Amela

Lång dag idag. Lång och händelserik. Men först och främst: AMELA GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Jag önskar att jag kunde vara med ikväll och fira dig, men vi får ta igen det när jag kommer hem!!

Min lärare slängde ut oss idag från klassrummet. Jag läser en kurs på masternivå och det förväntas väldigt mycket av oss. Och vi är 6-7 stycken i klassen. Så idag när han ställde en fråga och ingen kunde svara på det så blev han sur och sa att vi ska vara förberedda på diskussion nästa fredag och att vi inte får komma till lektionen oförberedda fler gånger. Ahh!! Jag försökte svara på frågan, och han sa bara NO, wrong. Sen satt han tyst och stirra på mig 5 minuter utan att säga något. Man kunde höra hur han tänkte "din jävla flykting, vad gör du häääääär??? Stiiick". Men han sa inget, så klart. Det var i alla fall skönt att sluta 1,5 timme tidgare. Jag, Fia och Keith gick runt på stan och kollade massa grymma affärer. Sen mötte vi upp med Svetlana och Mary oxå. Min mission vara att köpa vårjacka, ballerinaskor, väska, plånbok och solglasögon. Vårjacka och plånbok blev det och jag är väldigt nöjd med mina inköp.

Nu sitter vi här hemma och ska ha myskväll och kolla på film och kramas under täcket. Jag behöver närkontakt!

Imorgon blir oxå chilldag. Vi ska iväg till hamam och bada i varma bad och basta oss. Få massage och bli insmörjd av massa sexiga gamla gummor, haha. Fick adressen av några kompisar till oss och de sa att man får massa behandlingar i tre timmar och betalar 150 kr. Hell yeah, jag stannar där heela dagen :D

Jag saknar alla er där hemma. Jag saknar er väldigt mycket. När det händer roliga saker här så vill jag bara att ni ska vara med och uppleva det och vi ska skratta ihop. Även om jag delar glädjen med mina rumskompisar så är det inte riktigt samma sak. Jag känner att det fattas något hela tiden. Precis som när man glömt mobilen eller nycklarna och man känner sig inte helt komplett. Okej, ska sluta tycka synd om mig själv nu. Movie time!

Ams 19 födelsedag
Detta är hur vi vanligtvis ser ut
Min 21 års dag
Chicago 2008
Sommar 2009

karma

Jag ser att jag tog ut glädjen lite i förtur igår genom att springa omkring i t-shirt och diva mig med att det är soligt och att sommaren är här. Sådana elakheter straffar sig alltid. Igår kväll regnade det och åskade, och idag är det +6. Tänk från +22 till +6. Hejsan Ångest!!! Så jag ska tona ner min kaxighet och säga att idag suger vädret!
Fick även reda på att min mobil inte går att fixa. Ska iväg till vodafone efter skolan och muta de med lite tårta =)
Varför lämnade jag mitt paraply hemma???

promeniiiix

Nu har jag o Fia pluggat massor. Imorgon ska vi representera EU i en debatt om hur Turkiet ska hantera PKK som ett terroristhot. Det kommer bli intressant och jag tror att vi kommer kasta stolar på alla som säger emot.
Nu blir det promenix med töserna här hemma!
Förresten, varför kommenterar ingen min blogg? Jag vet att ni är här o tittar hela tiden!

another day, another week

Jag hatar att det är måndag idag. Helgen gick alldeles för snabbt. Jag hann inte vila ut mig och det är redan ny vecka. Och massa i skolan och massa överallt. Och jag känner att jag inte hinner andas ordentligt. Bara stressar omkring och hinner inte njuta av att vara här. Hittills har det varit skoj med måndagar och skola, men idag kändes det inte alls lika bra. Så fort det blir rutiner så blir det tråkigt. Jag känner att jag hela tiden har ett schema att följa, alltid något nytt att göra. Det blir aldrig paus så att jag kan lägga mig ner och känna att det är vila nu. För så fort det är vila blir jag rastlös och vill ut och gå runt och titta på staden.

Jag och Sveta var på promenad för en stund sen. Och vi gick så klart vilse oxå. Hur kan man gå vilse på gator som jag går på varje dag? Everything is possible! Men på kvällen ser staden heelt annorlunda ut. Hade jag inte haft någon med mig hade jag förmodligen inte ens hittat hem.
Någon la upp denna bilden på Facebook. Vi gick i 7an här. Ser ni mig?
Har kanske de fulaste skorna ever, men det var mode då, vad ska man göra?

God morgon Sverige!

an inte förstå att det redan är 1a mars och att jag varit här i mer än 1 månad. Det längsta jag varit hemifrån tidigare är runt 1 månad när vi åkte till Bosnien när jag var mindre. Jag minns känslan av att komma tillbaka till Sverige, när man kör över Öresundsbron och det pirrar i magen när man ser Sverige-skylten. Man saknade alla hemma och känslan av att vara i sitt hem på sin mark. Jag vet inte riktigt om det kommer kännas så när jag kommer tillbaka från Turkiet. På sätt och vis så har lägenheten här blivit som ett hem. Jag har flyttat hit och vet att jag ska vara här 4 månader och jag tror att jag börjat vänja mig vid känslan att detta är det som är 'hem' nu.

Om jag fick välja mellan att leva mitt liv i Malmö eller Ankara, så hade jag valt Ankara. Jag hade velat ha min familj, pojkvän och vänner här, men utöver det så är det inget jag saknar med Malmö. Jag känner att jag platsar in här så ett konstigt sätt. I Bosnien syns det mer att jag är turist än vad det gör här, förutom att mina blonda vänner avslöjar mig. Även mycket annat påminner mig om Bosnien här, Människorna. Människor lever på ett annat sätt. De lever inte för morgondagen, utan för dagens lycka. Jag blir chockad varje gång någon på gatan eller i affären försöker hjälpa mig med något fast det inte är deras jobb. De gör det för att de är godhjärtade. Folk ler. Det är vad jag kommer sakna med att komma hem till Sverige.

Jag vet dock att det är kanske såhär det känns nu, och att jag kommer tycka om Malmö massa när jag väl kommer hem. Jag har bott där i 11 år, jag kan Malmö. Jag vet hur jag ska få saker gjorda utan att behöva be 30 pers på gatan att hjälpa mig och använda armar och ben för att förklara vart det är jag vill komma.

Helgen har varit väldigt soft. I fredags så sprang jag o Fia på stan under dagen och sen på kvällen stack vi ut i närheten till ett café för lite pipa. Lugn och avslappnande fredag. I lördags så blev det ett träff med Nordic Group. Vi blev inbjudna av svenska ambassaden för att gå åka skridskor med andra personer från andra skandinaviska länder. Det tog oss tid att komma till platsen och jag insisterade på att vi skulle försöka ta oss dit vi fots. På kartan såg det inte alls långt ut, men det visade sig vara längre än vi trodde. Fyra förvirrade tjejer med polisers och militärers vilja att hjälpa, kom vi äntligen fram. Efter 1 timmes skridskoåkning så blev det lunch och sen taxi hem. Vi hade förväntat oss att det skulle vara lite mer ungt folk, men det var mest äldre par och familjer med småbarn. Men det var väldigt roligt att få prata lite svenska.

Väl hemma så blev det snabbstädning och vid 9-tiden kom det massa folk över. Vi var säkert 25 pers och våra grannar hatas oss nu. Vanligtvis så brukar jag ta trappor upp och ner från vår lägenhet, men det blir hiss i fortsättningen. Vill inte stöta på någon som kommer skälla på oss. Det har redan hänt =) Festen var grym, vi körde massa charader och alla verkade ha roligt. Vid 1-tiden skulle vi iväg på en klubb. Vi tog taxi dit eftersom vi inte visste vart det låg, men det visade sig ligga 10 min gångavstånd från oss. Dock latade vi oss när vi skulle hem oxå och tog därför taxi igen. Musiken var okej, men det var så högt att det nästintill var omöjligt att vara där inne. Kände dunk-dunk även när jag la mig på natten. Har hört att de ska spela grym RnB och Hiphop på fredagar så jag får gå dit nångång.

Igår var en riktigt chill-dag. Var lite i stan, sov live, plugga lite, gick på promenad = riktig Naida-dag!
Okej, ja det var fula skridskor och de gjorde skitont, och det ser ut som om
jag har storlek 56. MEN DET ÄR INTE UTSEENDET SOM RÄKNAS!

RSS 2.0